Narodili sme sa pre úspech a výhry, objavme to v sebe

Úspech je to slovo, ktoré sa neustále skloňuje a spomína v životoch ľudí. Každý z nás chce predsa zažívať neopísateľnú slasť ,ktorá nás opája po tom, ako sa dostaví uznanie a obdiv.

Za posledné obdobie  sa stretávam s mladými ľuďmi, ktorí až bažia po skvelej budúcnosti, po vysokom finančnom ohodnotení, po tom, aby ich mená boli spomínané navždy a aby po sebe zanechali odkaz. Problém však nastáva pri odpovedi na otázku: „ Aký je teda tvoj cieľ, pre čo máš neuveriteľne silný zápal?“

Na moje prekvapenie, mnohí z nich nevedia odpovedať. Je to veľký paradox, ktorý sa však v spoločnosti objavuje čoraz viac. Mladí ľudia si nevedia nastaviť svoje ciele, ktoré sú odrazovým mostíkom k úspechu. Tu sa dostávam k základnému faktoru, bez ktorého by sa úspešní nestali úspešnými.

Cieľ je to, čo vás tvaruje, to, čo vás poháňa vpred. Je dôležité poznamenať, že život oboch typov ľudí je zložený z bludiska. Veľký rozdiel je v tom, že úspešní si prechádzajú bludiskom a čelia mnohým životným nástrahám, ktoré ich formujú, zoceľujú a napriek tomu si  svoje východisko našli. Zatiaľ čo ľudia bez cieľa sa len neustále točia dookola, avšak k východisku sa nikdy nedostavia, pretože žiadne nie je.

Prečo?

Odpoveď je jednoduchá. Pretože im chýba cieľ. Predstavme si teda situáciu, kedy máte neuveriteľnú chuť cestovať, sadnete si do vlaku a po chvíli k vám príde sprievodca. Vypýta si lístok, avšak vy žiadny nemáte, pretože ste ani sám nevedeli, kam smerujete, kde je váš cieľ cesty. Tak isto to funguje aj pri chuti byť úspešným. Určite si cieľ, choďte si za ním a úspech sa určite dostaví. 

Buďte rozhodní. Nečakajte na správnu príležitosť, pretože tá sa aj tak nikdy nedostaví. Správnu príležitosť máte každú sekundu, minútu a taktiež aj hodinu vo vašom živote. Nevzdávajte sa keď sa vám niečo na vašej ceste k cieľu pokazí, alebo nevyjde tak, ako ste si predstavovali. Je to neoddeliteľná skúsenosť, ktorá čaká každého z nás. Musíte si ale uvedomiť skutočnosť, že pády, bolesť a smútok prispievajú najviac k spoločnosti. Najdôležitejšie je rozhodnutie, ktoré je hlavnou silou v celom procese.

Nedávajte si žiadne otázky typu, prečo som zlyhal ani žiadne ospravedlnenia, že nemáte dostatok peňazí, nemáte dobré zázemie alebo ste niečo dostatočne nepoznali. Nič z toho nie je zlomovým faktorom, ktorý by vás mal zastaviť vo vašom plnení cieľov. Zlomovým bodom nikdy neboli a nikdy nebudú prostriedky, ale vynaliezavosť. Vynaliezavosť, tvorivosť, odhodlanie a zápal pre niečo vás posúvajú čoraz bližšie ku všetkému.

Premýšľajte neustále nad tým, čo vás motivuje k práci, čo je hnacím motorom vo vašom živote. Každý deň sa pokúste dosahovať zmeny a rozmýšľajte ako urobiť neviditeľné viditeľným.

Photo: Pexels