Pomôžeme vám vybrať najlepšie šaty na stužkovú!

Stredoškoláci v končiacich ročníkoch sa už tešia na najväčšiu slávnostnú príležitosť svojho štúdia. Sezóna stužkových sa už tradične začne v októbri a potrvá až do Vianoc. Pokiaľ neviete, čo so šatami, pozorne sa začítajte do nasledujúcich riadkov. 

Dievčatá to majú v tomto smere oveľa náročnejšie než chlapci. Mladé slečny chcú na parkete zaujať, a tak často siahajú po komplikovaných kúskoch, ktoré dopĺňajú výraznými doplnkami a účesmi. Je to však nevyhnutné? Pozreli sme sa na to, ako by mali vyzerať šaty na stužkovú slávnosť.

Krátke alebo dlhé?

Stužková slávnosť je oficiálnou a formálnou udalosťou, takže sa odporúča zvoliť šaty s dlhým strihom. V praxi sa ale stretnete aj s krátkymi koktejlovými šatami, takže v tomto smere jednoznačná odpoveď neexistuje. Vyberte si jednoducho to, čo je vám pohodlnejšie. 

Vzor alebo jednofarebný kúsok?

Množstvo dievčat doma počúva, že šaty musia byť jednofarebné, ale to vôbec nie je pravda! Zabudnite na tento stereotyp a pokojne siahnite aj po vzorovaných kúskoch. Elegantný motív na parkete vynikne a vy sa budete cítiť ako princezná! 

Kúpiť alebo požičať?

Ďalšia mimoriadne dôležitá otázka. Elegantné šaty nie sú najlacnejšou záležitosťou a pre nejednu domácnosť alebo študentskú peňaženku môže byť ich kúpa problémom. Ak je teda predpoklad, že šaty v budúcnosti nebudete často využívať, napríklad na svadbách alebo plesoch, neoplatí sa jednorázovo investovať desiatky eur. V tomto prípade si šaty radšej požičajte z požičovne. 

Čo s topánkami?

Topánky sú nevyhnutnou súčasťou celkového outfitu. Dievčatá sa často pretekajú v tom, ktorá z nich dokáže stáť na najvyššom opätku, no na to rýchlo zabudnite. Na nohách budete nepretržite niekoľko hodín, takže rozhodne siahnite po pohodlnej obuvi. Pokiaľ nie ste zvyknutá nosiť topánky s opätkom, pokojne zvoľte elegantné baleríny. 

Výrazné doplnky?

Skôr nie. Doplnky by mali iba doplniť outfit, rozhodne nemajú pútať najväčšiu pozornosť. Nemusíte preto siahať po mohutných náušniciach, ani vybíjanej kabelke. Tašku totiž v ruke počas celého večera ani nebudete mať a vo visiacich náušniciach by sa vám nepríjemne tancovalo.

Účes?

K stužkovej slávnosti patria upravené vlasy, ale všetko iba s mierou. Dievčatá sa pri pokuse o eleganciu často objavia s frizúrami, ktoré kedysi nosili ich mamy a to kazí celkový dojem z ich zovňajška. Nevymýšľajte nič výnimočné a nepreháňajte to so sponkami, ktoré vás budú počas celej noci iba nepríjemne ťahať. V jednoduchosti je krása. 

 

Foto: Pixabay