Poznáme víťazov súťaže Bloger roka 2017. Blogerka jedného z nich radila aj našim čitateľkám

Tretí ročník súťaž Bloger roka 2017 má už svojich víťazov. Odborná porota ich vybrala v desiatich kategóriách. Na pódiu sa objavili aj známe tváre, ktoré si výhru prevzali aj minulý rok, ale našli sa aj nováčikovia. Poďme sa pozrieť na tých najlepších.

V kategórií Cestovanie získal prvé miesto blog Travelhacker. Autorkou je Janka a ako uvádza na svojom blogu, jej poslaním je pomáhať ľuďom cestovať šikovne a lacno. Zdieľa triky ako na cestách ušetriť čas, nervy a peniaze. Na druhom a treťom mieste sa umiestnil Cestujeme bez mapy a Photo and Traveling. Blogy hodnotil šéfredaktor magazínu Juraj Turis, cestovateľ, fotograf a režisér Šimon Snopek a vášnivý cestovateľ (riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky v Markíze) Henrich Krejča.

Výhercom v kategórií Firemný blog sa stal Visiblog. Na Visiblogu nájdete rôzne tipy a triky pre online marketing, tiež aj náučné videá a online webináre. Hneď za Visiblogom sa umiestnili WebSupport Blog a paravanBLOG. Firemné blogy posudzoval creative director agentúry Melon media Pavol Sekelský, managing Director SK & CZ Filip Kuna a managing director  PS:Digital Blažena Sedrovičová.

Najlepším kuchárskym blogom sa podľa poroty stala Lenivá kuchárka. Autorka blogu sa snaží vymýšľať recepty, v ktorých používa celozrnnú alebo bezlepkovú múku, menšie množstvo cukru a vyhýba sa lepku či laktóze. Ale zameriava sa aj na tradičné recepty, ktoré sa snaží trošku ozdraviť. Druhé miesto získal Macek Lab a tretie BeFresh. Blogy hodnotil šéfkuchár Marek Ort, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D Jana Illéšová a moderátorka Adriana Poláková.

Treťou kategóriou bolo IT, inovácie a biznis. Porotu najviac zaujal blog Kamila Aujeského, ktorý sa online marketingu venuje približne osem rokov. Na druhom mieste sa umiestnil blog Ľudskou rečou a treťom  Peter Chodelka. Výhercov vybrala šéfredaktor Touchit.sk Ondrej Macko, šéfredaktor PC Revue Martin Drobný a Martin Palšovič, ktorý v Pexel Federation riadi marketing.

Sme veľmi radi, že v kategórií Krása sa víťazným blogom stal Drew´s Beauty. Blogerka z tohto blogu radila čitateľkám Študentských novín, ako sa majú nalíčiť na Silvestra. Gratulujeme :) a tešíme sa na ďalšie líčenia. Druhé miesto získal Life in pictures by Lu a tretie Lusyliana. Na blogy si posvietila moderátorka Lenka Šóošová, vyzážista Boris Bordács a Miss Universe SR 2016 Zuzana Kollárová.

Podobnou kategóriou bola Móda a víťazným blogom sa stal janatini. Jana sa rozhodla založiť svoj blog, aby inšpiroval druhých, tak ako iné blogy inšpirujú ju. Dva roky bola v seriáli Panelák ako kostýmová výtvarníčka a teraz pracuje ako módna stylistka, blogerka a osobná móda poradkyňa. Svojimi módnymi výtvormi ďalej zaujali blogy Sweet Lady Lollipop a Style of Becca. Túto kategóriu mali na starosti riaditeľ spoločnosti Venirex František Anděl, šéfredaktor LÁV Radomír Brhlík a international models agent Tadashi Campos-Makabe.

V ďalšom článku sa dozviete, ktoré blogy zvíťazili v kategórií Nováčik, Video blog, Zdravotný štýl a Život, umenia & kultúra.

 

Foto: Pexels