Prvý Avenger

Captain, vlastným menom Steve Rogers, sa narodil na Deň nezávislosti, teda 4. Júla 1920. Otec mu zomrel ešte v detstve a mama po strednej škole. Rozhodol sa prihlásiť do armády ako dobrovoľník počas druhej svetovej vojny. Pre svoj fyzický vzrast a silu bol však odmietnutý a aj preto sa dostal do projektu profesora Erskinea Znovuzrodenie. Jeho cieľom bolo práve zdokonalenie fyzických zdatností vojakov. Toto sérum nielen že zdokonalilo jeho telo, ale zrýchlilo aj Stevove reflexy. Krátko na to bol však profesor zabitý nacistickým špiónom a on tak ostal jediným supervojakom.

      Rogers bojoval počas vojny ako špeciálny tajný agent proti nacistom, hlavne proti takzvanému Red Skullovi. Po boku mu stál jeho verný priateľu Bucky. Počas jednej misie sa priatelil s vládcom Zeme Wakanda (áno tušíte správne, bol to Black Panther). Ten mu venoval vzácny kov vibranium, z ktorého si Steve vyrobil štít.

      Na konci vojny bojovali Rogers s Buckym v Anglicku proti nacistickému vedcovi Zemovi, ktorý zostavil ničivú bombu. Vo finále bojuje Rogers so Zemom na plaube lietadla, v ktorom je aj bomba a Bucky s ním odlieta preč z krajiny.  Bomba však nad oceánom exploduje. Buckymu pomôžu sovieti a Steve vďaka superséru prežije zmrznutý v ľade na dne oceánu.

      Po rokoch ho nájdu a privedú späť. Steve je v šoku z nového sveta, avšak pridáva sa k týmu superhrdinov zvaných Avengers a bojuje proti starým i novým nepriateľom. Po 11. Septembri 2001 Rogers odhalí svoju identitu a vstúpi do S.H.I.E.L.D. O pár rokov sa rozhodne vzoprieť vládnemu nariadeniu o povinnej registrácii všetkých super ľudí.

      Tak čo, si team Captain America?