S láskou Vicent: Zaujme animovaná detektívka aj náročnejšieho diváka?

Životopisná snímka S láskou Vincent vás už na prvý pohľad zaujme svojim spracovaním. Celý film je maľovaní umelcami z celého sveta, ktorí sa snažili napodobniť nezameniteľný maliarsky štýl Vincenta van Gogha. 

A skutočne sa im to podarilo. Priznávam, že začiatok bol zvláštny, kým som si zvykla na takéto spracovanie. Ale vidieť scény, ako sa letná lúka vlní vo vetre, vyzerali v jeho farbách neskutočne. 

Celý príbeh je zostavený z 800 listov, ktoré písal Vincent poväčšine svojmu bratovi. Film začína Vincentovou smrťou. Všetci si o maliarovi myslia, že bol blázon, ktorý spáchal samovraždu a viac sa touto udalosťou nemienia zaoberať. Jediný kto prejaví záujem je poštára, ktorý sa stal Goghov priateľ. Ten sa nedokáže zmieriť s verdiktom, že za jeho smrťou nestálo nič iné, ako Vincentove psychické zdravie. Po jeho smrti poštár požiada svojho syna Armanda, aby zaniesol posledný list adresátovi. Na tejto ceste sa Armand dostáva do kontaktu s ľuďmi, ktorými Vincent trávil posledné týždne pred smrťou a vytvára si tak obraz o tom, čo sa v skutočnosti stalo. 

S láskou Vincent patrí do kategórie animovaných filmov s hranými scénami. Avšak nie je to žiadny príbeh, na ktorý by ste zobrali deti. Nezameriava sa na celý život tohto holandského maliara, ale len na jeho úmrtie, ktoré je divákom podávané detektívnym štýlom.

Mňa osobne príbeh natoľko nezaujal, ale jeho úžasné spracovanie mi túto skutočnosť vynahradilo.

Príďte sa aj vy pozrieť ako ožívajú obrazy Vincenta van Gogha.

S láskou Vincent. 

 

Foto: www.cinencuentro.com