Traja ľudia, ktorí budú stáť v paláci po boku Zuzany Čaputovej

Zuzana Čaputová dnes na Facebooku zverejnila prvé mená ľudí, ktorí budú tvoriť prezidentkin tím. V mediálnom prostredí bude prezidentku zastupovať bývalý moderátor Martin Strižinec, ponuku poradcu pre vnútornú politiku prijal komentátor Marián Leško a poradcom pre životné prostredie a občiansku spoločnosť bude Juraj Rizman. V najbližších týždňoch plánuje Zuzana Čaputová zverejniť ďalšie mená. 

Poradca pre vnútornú politiku

Mariána Leška poznáme ako dlhoročného politického komentátora a novinára, ktorý pôsobí v týždenníku TREND, ale je známy aj z humoristickej relácie Sedem. Marián Leško v minulosti pracoval aj v denníku Pravda, SME, v nadácií Zastavme korupciu, spolupracoval aj s Rádiom Slobodná Európa. Je tiež autorom viacerých kníh o slovenskej politike. 

Hovorca 

Martin Strižinec je známy najmä z televíznej obrazovky. V minulosti ste jeho hlas mohli počuť v Rádiu Expres, no od roku 2009 sa objavoval už aj v televízii TA3. Neskôr prešiel do RTVS, kde moderoval spravodajské a publicistické relácie. Medzi najznámejšie patrí politická diskusia O 5 minút 12, ktorú moderoval takmer päť rokov. Momentálne pôsobí i ako doktorand na Katedre žurnalistiky Univerzity Komenského v Bratislave. 

Poradca pre životné prostredie a občiansku spoločnosť

Juraj Rizman je slovenský environmentalista a dlhoročný predstaviteľ organizácie Greenpeace v SR. Podieľal sa na viacerých úspešných ochranárskych kampaniach, napr. proti plánovanej ťažbe zlata a uránu, či za prijatie zákona o starých environmentálnych záťažiach. Od roku 2012 je členom Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie, poradného orgánu Vlády SR pre oblasť rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku.

 

Foto: Facebook/Zuzana Čaputová