V Bratislave sa začali vianočné trhy, lákajú na chutné špeciality i kultúrny program

Vianočné koledy, vôňa cigánskej pečienky či vareného vína. To všetko už môžete zažiť na tohtoročných vianočných trhoch v Bratislave. Bohatý program či klzisko nechýbajú ani tento rok.

V piatok, 24. novembra sa otvorili brány bratislavských mestských, ale aj staromestských vianočných trhov. Sviatočnú atmosféru si môžeme už tradične vychutnávať na Hlavnom, Františkánskom a Hviezdoslavovom námestí. Vyzdobený 12-metrový stromček rozsvietili v piatok podvečer na Hlavnom námestí za prítomnosti primátora Bratislavy Iva Nesrovnala. Aj staromestské trhy majú svoj vianočný stromček na Hviezdoslavovom námestí, je to smrek a meria 15 meterov.

Tento rok je pripravených 140 stánkov, v ktorých ponúkajú voňavé vianočné špeciality, ale aj tradičné slovenské výrobky či vianočné ozdoby. Stánky zastupujúce rôzne charitatívne organizácie sú situované na Františkánskom námestí. Okrem stánkov s vianočnými darčekmi, dobrým jedlom a kvalitnou medovinou či punčom na nás čaká aj pestrý program nazvaný Vianočná Bratislava 2017.

Na pódiách postupne vystúpia deti z bratislavských základných škôl, folklórne súbory, ale aj známi slovenskí interpreti. Od 1. decembra otvoria aj uličku vianočných želaní na Kostolnej ulici a v tento deň sa na nádvorí Primaciálneho paláca rozsvieti unikátny vianočný les. 11. decembra z balkóna tohto paláca zaspieva skupina Fragile. Okrem hudobných či tanečných vystúpení sa môžeme tešiť aj na ľadovú plochu na Primaciálnom i Hviezdoslavovom námestí.

Atmosféru blížiacich sa sviatkov si môžete vychutnávať každý deň od desiatej doobeda až do ôsmej hodiny večer. Výnimkou sú stánky s občerstvením, ktoré sú otvorené až do desiatej večer. Trhy budú trvať do 22. decembra, na Hviezdoslavovom námestí o deň dlhšie.