Vianočné trhy 2017 ovládané hlasovou správou

Tak ako každý rok, ani tento nebol výnimkou. V Bratislave sa opäť otvorili Vianočné trhy. Trhy sú sprevádzané nie len výborným jedlom a hudbou, ale, bohužiaľ, tento rok aj chaosom na sociálnych sieťach.

Užívateľov socálnych sietí nemilo prekvapila hlasová správa, ktorú nahral istý mladík. Spomína v nej, ako jeho kamarát našiel peňaženku, ktorú vrátil majiteľovi. Majiteľ bol podľa opisu mladíka, moslim. Išli spolu na víno, kde mu majiteľ peňaženky povedal, nech tento rok nechodí na Vianočné trhy. Čo nálezca, a aj autor hlasovej správy, vyhodnotil, ako hrozbu k teroristickému útoku. Autor nahrávky ďalej upozorňuje, že na Vianočných trhoch postavili betónové zátarasy a to podľa neho naznačuje, že vláda niečo tuší.

Policajný zbor Slovenskej republiky začal podnikať kroky k bezpečnejším Vianočným trhom. Informoval nás o tom prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar prostredníctvom krátkeho videa z Hviezdoslavovho námestia. Video bolo uverejnené na facebookovej stránke Policajného zboru 29.11.2017 ako dôkaz toho, aby sa ľudia nebáli. Policajný prezident osobne navštívil tohtoročné trhy, čo bolo opäť zadokumentované ako video na facebookovej stránke. 

To či je táto nahrávka len šírenie poplašnej správy alebo nie, sa nedozvieme, ale veríme, že ani tento rok nebudú sviatky plné pokoja a lásky ničím narušené.

Foto: www.driveontheleft.com, www.bratislava.sk