Začali sa Majstrovstvá sveta vo florbale žien. Slovenky majú na konte prvú výhru

Na Majstrovstvách sveta vo florbale žien sa predstaví 16 najlepších ženských tímov sveta. Tímy sú rozdelené do 4 základných skupín, v ktorých nebudú chýbať ani slovenské reprezentantky. Zápasy potrvajú do 9. decembra a odohrajú sa na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Hant Aréne. Slovenky vo svojom prvom zápase suverénne zdolali Singapur 12:2.

Prvá tretina sa vyvíjala pomalším tempom, ale nakoniec slovenské hráčky dokázali prevziať hru pod svoju kontrolu. Z rovnováhy ich nevyviedol ani prvý súperov gól. „Zápas sme začali na dve pätky, aby sme dievčatá udržali v tempe. Hrať proti súperovi, ktorý iba bráni, nie je ideálne,“ uviedol tréner slovenských reprezentantiek Michal Jedlička. „Dievčatá sme trochu hodili do vody, pretože máme v tíme veľa nových hráčok. Veľa dievčat, ktoré na majstrovstvách sveta ešte nehrali, tak sme im to spravili schválne, aby si užili atmosféru,“ tréner vysvetlil, že viaceré hráčky pred svojim prvým duelom pociťovali veľkú nervozitu, ktorá im zväzovala nohy. „Z prvého gólu zostali zaskočené, preto sme sa ich snažili podporovať. Som rád, že sme v tejto zostave dokázali prvú tretinu vyhrať,“ dodal tréner.

Slová českého kouča potvrdila aj Denisa Ferenčíková. „Zväzovala nám ruky nervozita a nedarilo sa nám kombinovať v útoku. Urobili sme si aj nejaké hrúbky, čo je naozaj škoda,“ priznala hráčka a dodala, že zápas sa začal vyvíjať pozitívnejšie po druhej tretine. „Ako padli tie rýchle góly, tak sa zápas obrátil na našu stranu a potom sme to už mali pod kontrolou.“

„Od druhej tretiny sme nasadili prvú formáciu, ktorá keď vyšla na ihrisko, tak si robila, čo chcela. Mali nádherné kombinácie. Trochu som čakal, že dáme v druhej tretine viac gólov. Na začiatku sme ich dali veľa, ale potom sme poľavili, to bola škoda,“ pripustil kouč. „Chcel som, aby sa dievčatá stále snažili dávať góly, aby to divákov bavilo. Potom začali fandiť a nakoniec bola skvelá atmosféra. Musíme ešte zapracovať na druhej a tretej formácii, aby sa zlepšili strelecky, lebo v prvej tretine dali dva góly a odvtedy nedali. Popracujeme na tom.“

Dnes slovenské florbalistky nastúpia o 17:00 proti tímu z Estónska. „Estónsko bude ešte ťažší súper ako bol teraz Singapur. Ale myslím, že prvotná nervozita z nás opadne a ten zápas budeme lepšie kontrolovať ako tento,“ uzavrela Denisa Ferenčíková.

 

Foto: flickr.com