Zvažujete štúdium v zahraničí? Zbystrite pozornosť!

Na Slovensko opäť prichádza StudyFest, medzinárodný veľtrh štúdia v zahraničí, na ktorom budú mať všetci záujemcovia zadarmo možnosť informovať sa o stredoškolskom i univerzitnom štúdiu v zahraničí. Uskutoční sa v Bratislave a v Košiciach. 

Cieľom podujatia StudyFest 2019 je predstaviť slovenským študentom zahraničné vzdelávacie inštitúcie priamo, prostredníctvom pracovníkov univerzít a slovenských študentov študujúcich v zahraničí. Návštevníci tak budú mať možnosť oboznámiť sa so spôsobom štúdia, podmienkami prijatia a financovaním štúdia a ostatných nákladov spojených s pobytom v zahraničí na jednom mieste, a porovnať svoje možnosti v jednotlivých krajinách, uvádza sa na internetovej stránke podujatia. 

Do Košíc a Bratislavy zavíta tohto roku 20 zahraničných inštitúcií, medzi nimi niekoľko prestížnych univerzít, ktoré sa umiestňujú na popredných miestach uznávaných svetových a národných rankingov. Zastúpené budú aj britské a kanadské stredné školy a návštevníci budú môcť získať informácie o stredoškolských programoch v 17 krajinách sveta.

Záujemcovia sa budú môcť o zahraničnom štúdiu informovať priamo u pracovníkov škôl a vzdelávacích inštitúcií, ale aj u študentov, ktorí si vybrali možnosť vzdelávania sa v zahraničí. Podujatie je určené pre maturantov, mladších stredoškolákov, ako aj pre vysokoškolákov a absolventov bakalárskeho štúdia, ktorí by chceli pokračovať v magisterskom štúdiu na zahraničnej univerzite. Vítaní sú aj rodičia a pedagógovia, uvádza stránka podujatia. 

StudyFest 2019 sa uskutoční 19. októbra 2019 v Bratislave a o deň neskôr v Košiciach. Vstup je zadarmo, potrebná je však internetová registrácia.

 

Foto: studyfest.sk/galeria