Anorexia, choroba, ktorá ničí mnohé životy

O poruchách príjmu potravy počul asi každý, ale asi nikto túto tému neotvára verejne. Málokto sa o týchto problémoch chce rozprávať nahlas, pretože máme pocit, že viesť konverzáciu na túto tému je úplne zbytočné. Niektorí ľudia sú toho názoru, že ak nezačneme tému porúch príjmu potravy či vznikajúcej depresie rozoberať, tak tieto veci v našom živote jednoducho nebudú existovať. Je to ale naozaj tak? Je naozaj pravdou, že ak sa o anorexii nebude hovoriť, tak jednoducho prestane existovať?

Anorexia ako taká, je choroba, ktorá postihuje prevažne nežnejšie pohlavie, no nie je vylúčené, že sa táto psychická choroba nemôže vyskytnúť aj u mužov. Anorexia je mentálna porucha, pri ktorej ide hlavne o prehnanú starostlivosť o svoje telo. Príčina vzniku anorexie nie je presne daná. V niektorých prípadoch ide o hlúpe poznámky na výzor, či značné problémy v živote človeka. Vyhnúť sa uštipačným poznámkam je v dnešnej dobe dokonalosti veľmi ťažké, ale najlepšie by bolo, ak by sme si tieto poznámky nepripúšťali k telu. Týmto článkom by som chcela poukázať hlavne na to, aby sme sa mali radi takí, akí sme a nie na to, aby sme boli všetci dokonalí ako ľudia na obálkach časopisov.

Na túto tému sa v poslednej dobe začalo viac diskutovať a mnohé módne značky podporujú boj proti anorexii. Skúsme sa prestať snažiť byť dokonalými a začnime sa mať radi takí, akí naozaj sme. Možno vás nebudú mať všetci radi, ale ľudia si vždy nájdu dôvod na to, aby vás podceňovali, a preto sa vždy pozerajte sami na seba a na to, kým chcete naozaj byť.

Anorexia, choroba, ktorá ničí mnohé životy

 

Foto: Pinterest, thebodypositive.org