Hodinová masáž raz za mesiac urobí s vaším telom zázraky

Sedavé zamestnanie, málo pohybu a stres. Kedysi to trápilo iba malú časť populácie, ale dnes sa s týmito problémami stretáva čoraz viac ľudí rôzneho veku, dokonca aj študentov. Masáž problémy nevyrieši, ale dokáže priniesť výraznú úľavu od bolestí celého tela a aj ďalšie benefity.

Nedostatok pohybu spôsobuje stuhnutie svalstva a to so sebou prináša nepríjemnú bolesť. Najčastejšie ju pociťujeme v chrbtovej oblasti, čo je výsledkom nesprávneho sedenia a preťaženia jednej časti tela. Zdravotné výsledky masáže sú nesporné. Uvoľní svalové napätie a pomôže aj pri rýchlejšom vyplavovaní odpadových látok z tela. Pohyby rúk certifikovaného maséra navyše zrýchlia tok krvi a lymfy.

Fyzická úľava ale nie je to jediné, čo vám masáž môže priniesť. V čase viróz a rôznych ochorení oceníte aj jej prínos pre imunitný systém, pretože aromaterapická masáž zvyšuje lymfocity periférnej krvi a tým systém stimuluje, avšak nie je preukázané, že ide o dlhodobý účinok. Imunite ale podľa čínskej medicíny pomôže aj pravidelná masáž nôh, pretože sa počas nej stimulujú dôležité reflexy.

Nemenej významným benefitom masáže je aj jej vplyv na psychiku človeka. Krúživé pohyby rúk v kombinácii s voňavými olejmi a príjemnou hudbou pôsobia ako balzam na dušu a človeku pomôžu zabudnúť na starosti všedného dňa. Telu tak uľavíte od napätia a stresu a navyše si aj príjemne oddýchnete.

Toto všetko stačí podľa slov skúseného certifikovaného maséra absolvovať raz za mesiac. Cena jednej klasickej masáže sa pohybuje približne od 10 do 20 eur, v prípade rôznych akcií ale dokáže byť aj výrazne nižšia, takže aj študenti si párkrát v roku dokážu prísť na svoje.

 

Foto: Pixabay