Čo určite musíš vedieť, keď ideš na dovolenku do Bulharska

Prídeš do reštaurácie, poriadne sa naješ a potom poprosíš čašníka o účet. Ten namiesto prejavu súhlasu len pokrúti hlavou. Vieš o akej krajine hovorím? Určite je ti to jasné, Bulharsko. Krajina, kde nie znamená áno, a hlavne krajina, ktorá patrí medzi najčastejšie vyhľadávané letné destinácie Slovákov. Je tam lacno. Za obed s pitím zaplatíte najviac 12 leva, čo je v prepočte 6 €, takže kto by tam nešiel. Toto sú však informácie známe asi všetkým, preto ti prinášame niečo úplne nové.

Keď sa skončil školský rok, počítala som dni, kedy si konečne budem môcť rozložiť uterák na piesočnatej pláži a jediným mojím problémom bude pravidelné otáčanie a natieranie. Prvé dni v Prímorsku boli príjemné. Teplota dosahovala asi 26 stupňov. Vtedy sme však ešte ani netušili, aká to je pre nás výhoda. Čim viac sa teplota zvyšovala, tým viac ľudí na pláži pribúdalo. Keď teplomer hlásil 31 stupňov, na pláži to vyzeralo takto.

Čo určite musíš vedieť, keď ideš na dovolenku do Bulharska

Ako nájsť voľné miesto na pláži?

Nočná mora všetkých dovolenkárov. Vytúžený pokoj a oddych bol preč. Ani hodina kľučkovania medzi ľuďmi ti nepomohla, lebo voľný meter štvorcový si jednoducho nenašiel.

Prvý deň sme sa ešte s ostatnými potlačili ale na ďalší sme sa rozhodli túto zlú situáciu vyriešiť. Zúfalým hlavám napadol úžasný plán. Nudapláž. Pri veku nudistov nad 50 sa tam odvážil málokto. Našťastie, po prejdení tejto oblasti,  nás už čakala rozprávkovo prázdna pláž. Stačilo len vedieť kam ísť, aby to vyzeralo takto.

Čo určite musíš vedieť, keď ideš na dovolenku do Bulharska

Toto ale nie je všetko, čo som na dovolenke zistila. V ďalšej časti Čo musíš vedieť, keď ideš na dovolenku do Bulharska sa dozvieš, kde sú tie správne miesta na najedenie a kde to určite robiť nemáš.