Dnes je Deň narcisov, jeho poslaním je pomáhať

Na Slovensku sa už 23 rokov oslavuje Deň narcisov. Jeho myšlienka je veľmi hlboká, prostredníctvom dobrovoľníckych príspevkov vyzbieraných za živé alebo umelé narcisy chce široká verejnosť pomôcť pacientom bojujúcim s onkologickými ochoreniami. 

Ulice v jediný deň v roku – tentokrát 11. apríla 2019 – zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si ho pripne na svoj odev, týmto gestom vyjadrí podporu tým, ktorí bojujú s rakovinou. Finančné prostriedky budú využité na konkrétnu praktickú pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám na celom Slovensku, uvádza sa na webe dennarcisov.sk.

Za snahou pomôcť stojí Liga proti rakovine, ktorá už 29 rokov počas celého roka pripravuje projekty a programy, ktorými pomáha pacientom v ich konkrétnych problémoch súvisiacich s ochorením. Okrem toho sa stará o prevenciu a informovanosť celej verejnosti, podporuje zdravotnícke zariadenia, nemocnice, iné občianske združenia i výskum v oblasti liečby onkologických ochorení.

Široká verejnosť môže pacientom a ich rodinám pomôcť viacerými spôsobmi. Tým najjednoduchším je príspevok do pokladničiek, ktoré nosia po viacerých mestách a obciach dobrovoľníci. Druhou možnosťou je zaslanie prázdnej SMS správy v hodnote 3 eur na číslo 848, a to do 17. apríla. Využiť tiež možno priamu platbu na účet, portál darujme.sk, zlavadna.sk alebo bankomaty Slovenskej sporiteľne. Viac informácií nájdete TU

 

Foto: Študentské noviny