Gentleman v praxi

     Každá žena túži po tom mať doma pozorného a slušného chlapa. Ak chceš urobiť ten správny dojem na svoju vyvolenú, prečítaj si od nás zopár rád.

1.       Prvý vždy vchádza muž, otvorí a podrží dvere dáme. Naopak, pokiaľ vychádzate, ide prvá žena. No pokiaľ sa dvere neotvoria samé, otvoríš ich znova ty.

2.       Ak idete dolu schodmi, choď pred ňou. Je totiž celkom možné, že to na tých 15 centimetrových opätkoch neustojí. A predsa len je lepšie, ak sa k vyvrtnutému členku nepridá aj zlomený nos. Naopak, ak idete hore schodmi, drž sa za ňou . Toto pravidlo je často výhodou práve pre vás, páni, obzvlášť, ak si slečna vezme mini sukňu.

3.       Na festivaloch, v kluboch či z tanečného parketu vždy sa davom pretláčaš prvý ty, nie ona.

4.       Keď pozveš dievča na rande, automaticky sa od teba očakáva, že zaplatíš. Žiadne delenie účtu. To platí pri akomkoľvek pozvaní, preto si dobre rozmysli, kým začneš vetu slovami: Pozývam ťa.

5.       Ak ťa čašník na večeri vytáča usmievaním sa na tvoju priateľku, ak ti zabudne doliať víno alebo priniesť soľ, nevybuchni. Ak sa totiž budeš správať slušne k nej a následne počastuješ obsluhu spŕškou vybraných slov, celá tvoja snaha bude mať nulový efekt.

6.       Netreba ti vlasy zabetónovať kilom gélu, ani vyšpliechať na seba pol litra voňavky. Buď upravený, ale pamätaj, že menej je niekedy viac.

7.       V každom prípade kráčaš po ľavej strane ženy. Pokiaľ nie si vojak. Vtedy môžeš kráčať aj po pravej, v prípade, že by si potreboval zasalutovať.

8.       Ak si fajčiar, vždy si v prítomnosti ženy vypýtaj povolenie pred tým, než si zapáliš.

9.       Nakoniec možno dobrá všeobecná rada. Počúvaj ju. Či už hovorí o kabelkách, topánkach alebo o futbale. Neskáč jej do reči, no maj prehľad o tom, čo hovorí. Ak o pár dní spomenieš,  že si minule videl presne takú čivavu s fialovým čírom, o ktorej ti rozprávala na večeri, máš ju v hrsti.