Geoawards očami nekešera

Aj keď slovo geocaching pozná stále viac a viac ľudí, niekto stále nemusí tušiť, čo presne znamená. Dokonca ani nadpis tohto článku niekomu nič hovorí. Úprimne, pred dvoma týždňami by som to nevedela ani ja. Geocaching je hra, pri ktorej kešer (hráč) hľadá pomocou zemepisných súradníc kešky. Kešky môžu mať hocijaký tvar. Kešer musí prekonať rôzne prekážky, keďže kešky sú ukryté na rozličných miestach ako na skalách, stromoch, vo vesmíre... Pri hľadaní týchto pokladov hráči spoznávajú krásne miesta, niektorí kvôli nim cestujú aj do iných krajín. Geoawards je teda udalosť, kde sa zídu všetci hráči nie len zo Slovenska, ale aj z okolitých krajín.

Geoawards očami nekešera

Veľká rodina

Pred dvoma rokmi organizátori ani netušili koľko ľudí priláka Geoawards. Na Divokej vode sa preto zišla väčšina fanúšikov geocachingu. Doplnili tu svoju zbierku kešiek, spoznali nové miesta, zašportovali si, a hlavne sa poriadne zabavili s ľuďmi vlastnej krvnej skupiny. To doslovne. Keškári sa  k sebe správajú ako dlhoroční priatelia, preto sa tam každý cítil príjemne. Vždy keď sa pri mne  zastavili, prehodili pár slov, niektorí mi aj prezradili mnohé zaujímavé príbehy z ich hľadaní.

Tento príbeh vyhral

Skupina kešerov bola na výlete vo Švajčiarsku. Samozrejme, správny kešer využije všetky možnosti, inak to nebolo ani teraz. Podľa zemepisných súradnic sa jedna z kešiek mala nachádzať v neďalekom lese. Tam zaparkovali auto a išli ju hľadať. Chalani však vtedy netušili, že predsudky voči Slovákom stihli doraziť až do Švajčiarska, a že im to veľmi skomplikuje hľadanie. Keď miestni policajti uvideli slovenské auto, označili ich za jednoznačných zlodejov. Keď ich ešte aj našli ako sa ponevierajú po lese, obzerajú každú skalu a možnú skrýšu, išli rovno na políciu. Chalani si museli oprášiť základy nemčiny, švajčiarskí policajti sa dozvedeli čo je geocatching a nakoniec, mohli ísť všetci šťastne domov.

Zabavili sa aj nekešeri

O tom, že kešeri si prišli na svoje niet ani pochyb, no organizátori nezabudli aj na nekešerov. O hudobný program sa postaral Robo Mikla, Edgar alebo Káčerovo (keď si myslíš, že je to skupina pre deti, nájdi si ju na YouTube). Čo ma veľmi pozitívne prekvapilo, vyblázniť sa tam mohli aj adrenalínoví nadšenci. Rafting alebo plavba na kanoe bola samozrejmá, keďže sa toto podujatie konalo na Divokej vode. Príjemným osviežením bol však painball, štvorkolky, alebo, môj favorit, spustenie na lanovke z tretieho poschodia hotela.

Geoawards očami nekešera

Na záver už len pár záberov, ktoré ti lepšie priblížia, celú atmosféru aká na Geoawards prebiehala.

Geoawards očami nekešera

Geoawards očami nekešera

Aj surfing si mohli kešeri vyskúšať.

Geoawards očami nekešera

Cigánska bola na jednotku.

Geoawards očami nekešera

Geoawards očami nekešera

Geoawards očami nekešera

Geoawards očami nekešera

Geoawards očami nekešera

Geoawards očami nekešera

Geoawards očami nekešera

Najmladší keškár/najväčšia chodiaca radosť na Divokej vode.