Nech šije, spiaca krásavica. Ani cez prázdniny nemusíte byť doma

Ak nie ste fanúšikom rozprávok, neradi upratujete a neviete doma obsedieť, tak sa nemusíte obávať. Aj cez prázdniny sme pre vás našli akcie, ktoré môžete navštíviť. Tu je náš výber.

Nech šije! Móda na Slovensku 1945 – 1989

Výstava, ktorá vás prenesie do rokov 1945 – 1989, kedy bola ešte aj móda poznačená tichým diktátom totalitného režimu. V Slovenskej národnej galérií však neuvidíte len to, čo museli nosiť všetci, lebo možnosť výberu nebola tak rozsiahla ako teraz. Nájdete tam aj tvorbu návrhárov a tvorcov, ktorí boli ukrytí v anonymite. Výstavu dopĺňa publikácia Zuzany Šidlíkovej Stratená móda: Odevná kultúra na Slovensku v rokoch 1945 – 1989.  Takže sa máte na čo tešiť, a zájsť do SNG na túto výstavu môžete do 20.07.2017.

Spiaca krásavic

Dievčina sa pichne do prsta, zaspí tvrdým spánok a zobudí sa až na bozk krásneho princa, teda jej pravej lásky. Túto svetoznámu rozprávku sme už videli v rôznych podobách, ale určite nie  v podobe baletu od dvoch svetových umeleckých géniov - ruského hudobného skladateľa Piotra Iľjiča Čajkovského a francúzskeho choreografa Mariusa Petipu. Predstavenie si môžete pozrieť už zajtra (15.4) o 11:00 v Slovenskom národnom divadle – Balet.

Blšák na Interi

Blšáky nám tu nejako pribúdajú, takže ak vám ich čaro zapáčilo, určite by ste mali zájsť v nedeľu (16.4) na štadión Inter za Polusom. Nikto netuší, čo tam môžete nájsť, ale o to vás to môže viac prekvapiť. Veľa šťastia na love.

iHRYsko v Dunaji

Hráte radi spoločenské hry? Potom je každá druhá nedeľa v KC Dunaj stvorená priamo pre vás. Užijete si večer plný zábavy s vašimi obľúbenými hrami, ale spoznáte aj nové, o ktorých ste predtým možno ani len nepočuli. S výberom tej pravej vám dokonca poradia aj inštruktori a vysvetlia aj pravidlá. Nezabudnite, hra sa začína v nedeľu (16.6) o 18:00.

 

Foto: Pexels