Orfeus či diskusia o budúcnosti Slovenska? Na týchto akciách nemôžete chýbať

Ako posunúť Slovensko o krok vpred? Alebo oplatí sa tu vlastne zostať? Aj na tieto otázky dostanete odpovede, ak sa rozhodnete ísť na diskusie, ktoré sme pre vás vybrali. Tiež môžete okúsiť niečo z umenia mladých virtuózov alebo sa dozviete o novej knihe adresovanej slovenskému politikovi.

Zostať na Slovensku či odísť?

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, že by ste si najradšej pobalili kufre a odišli preč, čo najďalej z tejto krajiny? Občianske združenie Future Generation Europe vás pozýva vo štvrtok (26.10) od 19:00 na neformálnu diskusiu so zaujímavými hosťami, na ktorej sa budete rozprávať o tom, aká je budúcnosť mladých ľudí na Slovensku. V kaviarni Satori tiež odznejú názory, či má zmysel ostať tu alebo spravíte najlepšie, ak si predsa tie kufre zbalíte. Medzi hosťami v diskusii bude Jana Trnovská (LEAF), Soňa Koreňová (Teach for Slovakia), Katarína Čavojská (Rada mládeže Slovenska) a Ján Hargaš (Slovensko.DIgital).

Ako začať meniť Slovensko k lepšiemu

Je potrebné začať. Nie len hľadať dôvody, prečo sa to nedá, lebo niekedy jeden pozitívny krok vie narásť do veľkých rozmerov. O tom aké je jednoduché spraviť tento krok, vám v stredu (25.10) od 18:00 v Maxman Consultants prezradí Veronika Pavlíková Klindová, Soňa Koreňová a Jakub Tomiš.

Študentský festival súčasnej hudby Orfeus

4 unikátne koncerty ktoré odprezentujú tú najaktuálnejšiu tvorbu mladých nádejných umelcov – skladateľov. Práve to ponúka 18. ročník Študentského festivalu súčasnej hudby Orfeus. Festival organizuje Hudobná a tanečná fakulta Vysokej školy múzických umení a v rámci neho dáva priestor študentom Katedry skladby a dirigovania na HTF VŠMU. Vybrať si môžete z pestrého programu, ktorý sa bude konať do štvrtka (26.10).

Predstavenie knihy Kotleba

Kto je Marian Kotleba? Na základe množstva citátov, prejavov a výpovedí bývalých spojencov aj politických protivníkov vykresľuje autor charakter tohto človeka. Predstavenie knihy a inscenované čítanie sa uskutoční v utorok (24.10) v Parku Svoradova od 18:00. V prípade zlého počasia sa presunie do Divadelného štúdia Divadelnej fakulty Vysokej školy múzických umení. Tiež si môžete pripraviť otázky na diskusiu s autorom knihy Danielom Vraždom.

 

Foto: Pixabay