Ozdob si svoj ideálny vianočný stromček. Vieš ako na to?

Prichádza čas Vianoc, postupne zháňame vianočné stromčeky, ozdoby, salónky či svetielka.  No nezáleží  len na tom, čo si na stromček zavesíte, ale aj ako stromček ozdobíte, aby bol výsledný efekt čo najlepší. My vám dnes poradíme ako na to.

Po prvé, pri každom zdobení je potrebné si vytvoriť vianočnú atmosféru. Pustite si vianočné pesničky, uvarte si škoricový čaj, poprípade začnite ujedať z perníkov. Rovnako je dôležité, aby ste stromček nezdobili sami. Oslovte kamarátov, kamarátky, rodičov, frajerov alebo frajerky. Uvidíte, že vám to hneď pôjde ľahšie a hlavne sa budete cítiť príjemne.

Keď už je všetko ako má byť, vyberte si to správne miesto pre stromček. Dobre si to rozmyslite, aby ste ho neskôr nemuseli celý ozdobený presúvať. Môžete vtedy prísť o podstatnú časť vašich ozdôb, tak sa vyhnite takýmto chybám. Na vrchol stromčeka dajte ozdobu, ktorú si vyberiete, či už špic, hviezdu, srdiečko, vašej fantázií sa medze nekladú. Ako ďalšie na rad prídu svetielka. Začnite ich rozmotávať. Kľudne ich rozložte aj po celom byte, inak sa s nimi budete babrať celý deň. Pokiaľ sa vám ich podarí rozmotať, začnite s nimi zdobiť. Pred tým než ich dáte na stromček, zapojte ich do zástrčky a presvedčte sa, že všetky žiarovky svietia. Následne chyťte stred reťaze, na ktorej sú svetlá upevnené a pripnite ich pod vrchol stromčeka. Potom obe strany reťaze rozviňte po stranách stromčeka spredu aj zozadu.

Ak máte radi čokoládové ozdôbky, tými by ste mali vyzdobiť stromček po žiarovkách. Ideálne rovnomerne, no ak máte stromček z jednej strany otočený k stene, väčšie ozdoby dajte dopredu a vzadu nechajte tie menšie. Po čokoládkach, pripnite na strom nerozbitné ozdoby. Či už papierové, plastové, slamené...

Ako posledné na vyzdobte svoj stromček krehkými ozdobami. Do spodnej časti zaveste väčšie ozdoby, do tej vrchnej menšie. Najprv gule, potom ozdoby ostatných tvarov. Podobne ako pri čokoládových, aj tu by vám, pre ideálny vzhľad, mala vyjsť jedna ozdoba na každú vetvičku.  

Ako posledné zaveste ozdobné grilandy. Začnite smerom z hora na dol a oviňte ich okolo stromčeka.

Ak sa vám úplne na konci zdá stromček stále málo ozdobený, môžete pridať salónky.

 

Foto: Pexels