Ramsay zostáva vo funkcii trénera. Čaká ho neľahká úloha

Máme trénera na ďalšiu sezónu, Craig Ramsay zostáva a bude viesť slovenskú hokejovú reprezentáciu. Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan to oznámil novinárom hneď na úvod brífingu. So skúseným koučom sa dohodli na ročnom kontrakte. Vyber trénera musí ešte schváliť výkonný výbor hokejového zväzu. 

Aj keď sa Šatan s Ramsaym už dohodli na podmienkach spolupráce a dĺžke kontraktu, výber trénera musí ešte oficiálne schváliť výkonný výbor. Šéf hokejové zväzu sa ale konečného rozhodnutia neobáva. „Viem, že členovia výkonného výboru sú spokojní. Myslím si, že by nemal byť problém, aby zajtra túto nomináciu schválili,“ vysvetlil. 

Kanaďan bude viesť reprezentáciu na MS vo Švajčiarsku, ktoré sa budú konať v máji 2020 aj na augustovú kvalifikáciu, kde Slováci na domácom ľade zabojujú o postup na OH 2022. 

Primárny cieľ

Šéf hokejového zväzu a šéf reprezentácie (oba šéfovia) si stanovili aj ciele, ktoré by chceli na majstrovstvách dosiahnuť. „Na MS vo Švajčiarsku, aby sme sa dostali na vyššie priečky ako v posledných rokoch, takže jednoznačne postúpiť do play off,“ uviedol Šatan. 

Neľahká úloha ich čaká ale v auguste doma na Slovensku. „Máme troch súperov, ktorých treba poraziť na to, aby sme mali naše národné družstvo na olympiáde, takže to je primárny cieľ.“  

Šatan priznal, že po tohtoročných majstrovstvách mal trochu obavy, či sa budú vedieť s Ramsaym dohodnúť. „Ale keď sme sa pred pár týždňami začali baviť o možnej spolupráci, tak to išlo ľahko,“ priznal šéf hokeja a dodal, že kouč akceptoval hneď prvý návrh, ktorý mu ponúkli. 

Ramsay zostáva vo funkcii trénera. Čaká ho neľahká úloha

V realizačnom tíme dajú priestor aj niekomu novému

Pred prezidentom hokejového zväzu je aj otázka, kto bude stáť po boku Ramsayho. V realizačnom tíme sa za posledné dva roky vystriedala skupina asistentov. „Budeme sa primárne snažiť pracovať s týmito menami. Ale je možné, že sa objaví jedno – dve nové a dáme šancu niekomu ďalšiemu, aby pri Craigovi získal skúsenosti,“ načrtol. 

Zostáva aj Šatan

Miroslav Šatan rovnako zostáva na poste generálneho manažéra. Ako ale naznačuje, „je to otvorené, počas sezóny sa to môže zmeniť alebo môžeme nájsť nejakého asistenta, ktorý ma trochu odbremení. Na ďalšiu sezónu zmena na tomto poste nenastane, zatiaľ pozíciu manažéra budem zastávať ja.“

 

Foto: StudentskeNoviny, Alžbeta Takácsová (archívne foto)