Višňovský sa stane ambasádorom hokejového projektu

Spoločnosť HDC Slovakia predstavila svoj nový program podpory slovenského hokeja, ktorý podporí aj bývalý popredný reprezentant SR Ľubomír Višňovský. Tréner Javorčík potvrdil, že nebude trénovať slovenskú reprezentáciu do 18 rokov.

Aj na našom Slovensku môžu vyrásť svetové projekty. Hokejové diagnosticko-tréningové centrum HDC Slovakia predstavilo svoj program na podporu slovenského hokeja, ktorý je postavený na moderných metódach vyvíjaných u nás na Slovensku.

Pri zrode  tejto metodiky stál aj Norbert Javorčík, dnes už bývalý tréner slovenskej reprezentácie do 18 rokov. Javorčík vidí svoj úspech práve v implementovaní tohto modelu do celoročnej prípravy tímu: „Počas našej prípravy sme pracovali s modelom individuálnej prípravy hráča, ktorý by som v stručnosti opísal asi nasledovne: Tento model sa skladá zo 7 základných oblastí prípravy hráča, ktoré sú navzájom prepojené a každá ovplyvňuje každú ďalšiu,“ Javorčík na tlačovej konferencii vysvetlil, že týmito oblasťami sú všeobecná príprava, špecifická príprava, zdravotný stav, regenerácia, výživa, pitný režim a v strede toho všetkého je mentálna príprava.

Tento projekt oslovil aj bývalého vynikajúceho hráča a reprezentanta Ľubomíra Višňovského. „Po ročnej systematickej práci sa chalani z osemnástky dostali na úplne inú úroveň a svojimi výkonmi dokázali poblázniť celý národ. Zanechali mimoriadne presvedčivý dojem a to nielen herným prejavom, ale predovšetkým perfektnou fyzickou prípravou a psychickou odolnosťou,“ Višňovský zároveň uznal, že realizačný tím, ktorý viedol reprezentáciu, odviedol super prácu. „ V slovenskom hokeji je veľa ľudí, ktorí veľa rozprávajú, ale tu konečne vidím, že niekto aj svoje slová realizuje. Dejú sa tu konkrétne veci a prinášajú konkrétne výsledky a toto všetko ma presvedčilo, aby som vstúpil do tohto projektu a stal sa jeho ambasádorom,“ uzavrel Višňovský.

Bývalý tréner slovenskej osemnástky Javorčík potvrdil svoje nepokračovanie pri prezentácii. „Nejednalo sa o ukončenie, ale presnejšie o nepredĺženie spolupráce, ktorá bola naplánovaná do 15. septembra 2017 a to z dvoch dôvodov. Tým prvým bolo, že sa strany nedohodli na obsahovo-organizačnom zabezpečení tímu a taktiež z časových obmedzení hlavného trénera, ktorý musel stíhať pozíciu trénera SR 18 a taktiež šéftrénera mládeže v Banskej Bystrici.“

 

Foto: Martin Tóth-Vaňo