S týmto ovocím odbúrate stres. Vhodné najmä pred štátnicami a maturitou

Portál Študentské noviny vám prináša ďalšie pokračovanie série príspevkov o zdravých potravinách, ktorých zázračné účinky sú často neznáme. Dnes vám predstavíme ovocie, ktoré už určite každý z vás jedol, ale ani netušil, v čom všetkom môže telu pomôcť.

Hovoríme o kivi. Exotické ovocie z Nového Zélandu nie je ani v našich končinách žiadnym nedostatkovým tovarom. Kúpiť si ho môžete za nízku cenu, jeden kus stojí približne 25 centov. Ak chcete kivi hneď po kúpe skonzumovať, vyberajte stredne mäkké kúsky. Pokiaľ si ho chcete ešte na pár dní ponechať, zvoľte tvrdšie kusy ovocia a nechajte ich doma v teple dozrieť.

Asi iba málokto vie, že hnedá šupa tohto ovocia je jedlá. Po dôkladnom umytí ju teda nemusíte odstrániť, ale môžete ju zjesť. Hlavné výhody vám však prinesie zelená dužina s jedlými jadierkami. Tá je doslova vitamínovou bombou.

Už jeden kus tohto ovocia vám zabezpečí príjem dennej dávky vitamínu C. Ak budete jesť kivi pravidelne, vaše telo bude dokonale pripravené odolať všetkým vírusovým nástrahám, ktoré ho vonku čakajú, a to nie len počas chladných a sychravých dní. Vitamín C zároveň pomáha zvládnuť stres a je účinným pomocníkom aj pri sústredení. Pre študentov je teda toto ovocie priam ideálne! 

 

Foto: Pexels