Slovenskí športovci nám opäť dali dôvody na úsmev

Cez víkend potešilo slovenských športových fanúšikov hneď niekoľko športovcov. Magdaléna Rybáriková si vytvorila osobné maximum na prvom grandslame roku, Peter Sagan bol opäť Petrom Saganom a Anastasia Kuzminová sa opäť dostala na pódium. 

Australian Open

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková mala prvý grandslam roku výborne rozbehnutý. Po minuloročnom, kedy absentovala pre zranenie a dvoch predchádzajúcich, v ktorých zhodne vypadla v druhom kole, sa jej podarilo prebojovať až do štvrťfinále. V ňom narazila na svetovú dvojku Caroline Wozniacku. Zápas začala sľubne, súperku v prvom sete brejkla a viedla 2:1. Potom sa však akoby začala vytrácať z kurtu. Svetová dvojka získala ďalšie tri gemy a dostala sa do vedenia 5:2. Slovenská tenistka síce získala ďalší gem, ale viacej už odolávať nevládala a prehrala prvý set. V tom druhom to bola jednoznačná jazda Dánky. Svetovej 19-ke nadelila kanára a postúpila do štvrťfinále.

Caroline Wozniacka (Dán.-2) – Magdaléna Rybáriková (SR-19) 6:3, 6:0 za 64 minút

Tour Down Under

V prvých cyklistických pretekoch v roku série WorldTour v južnej Austrálii sa predstavil aj Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe. Dokázal si na nich pripísať jedno víťazstvo, keď triumfoval v štvrtej etape. Bol to jeho prémiový triumf na tomto podujatí. Okrem neho zaznamenal aj dve tretie, jedno štvrté a jedno piate miesto. Vyhral bodovaciu súťaž so 64 bodmi, druhý Caleb Ewan ich mal na konte 56. V celkovom poradí skončil na 32. mieste so stratou 2:25 min za víťazom Darylom Impeyem z Mitchelton-Scott.

Biatlon

V pretekoch s hromadným štartom 6. kola Svetového pohára v talianskej Anterselve skončila slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová na skvelom druhom mieste. Za víťazkou Bieloruskou  Darjou Domračevovou zaostala o 11,9 sekundy. Pre Slovenku to bolo už siedme pódiové umiestnenie v aktuálnej sezóne.

V prvej aj druhej streľbe sa Kuzminová raz netrafila, no vďaka skvelej bežeckej časti figurovala pred treťou streľbou na štvrtom mieste. Zostrelila všetkých päť terčov a posunula sa na druhé miesto, o 22 sekúnd za priebežne prvú Wiererovou. Na štvrtú položku prišla Nasťa o 17,9 sekundy neskôr, no Wiererová netrafila až dva terče a Kuzminová tak mala skvelú šancu dostať sa do vedenia. No jeden, ten posledný, minula aj Slovenka. Čo využila Domračevová, ktorá sa posunula na prvé miesto a uhájila ho až do cieľa, Kuzminová sa posunula na druhú priečku, ktorú taktiež postrážila až do cieľa.

V priebežnom poradí Svetového pohára stráca druhá Kuzminová na vedúcu Mäkäräinenovú 15 bodov.

 

FOTO: Tour Down Under

Video: YouTube