Športové osobnosti prídu na východ povzbudiť deti

Do Prešova zavítajú športové osobnosti ako Anastasia Kuzminová, Robert Vittek, Samuel Piasecký či Tomi Kid Kovács. Pripoja sa k všetkým, pre ktorých je šport neodmysliteľnou súčasťou života, ale aj k tým, ktorých má motivovať podujatie Športuj Slovensko. 

Akcia Športuj Slovensko je prvé zo série športových podujatí, ktorých hlavným organizátorom je Slovenský olympijský a športový výbor Športuj Slovensko s podporou generálneho partnera BILLA. V nedeľu 26. mája 2019 sa koná v Prešove. Zmyslom projektu je vzbudiť väčší záujem verejnosti o šport.

Účastníkom ponúka možnosť stráviť deň plný zábavy a športu v spoločnosti športových hviezd. Čaká na nich futbal, basketbal, biatlon, box, ale aj volejbal či atletika. Deti sa môžu zaregistrovať aj do súťažných disciplín – olympijský beh a bicykel. Na víťazov čakajú hodnotné ceny a každý malý športovec dostane medailu a tričko Športuj Slovensko. Rovnako môžu vyhrať bicykle pre celú rodinu.

Podujatie Športuj Slovensko bude mať letnú a zimnú verziu. Letné Olympijské dni sa budú sústreďovať primárne na atletiku, cyklistiku, beh, súčasťou ktorého bude aj tzv. Beh olympijských nádejí. Organizátori pripravili aj sériu športových podujatí vhodných pre celé rodiny. Registrácia na podujatie je podmienená štartovným poplatkom vo výške 5 eur, ktorý poputuje Nadácii SOŠV na podporu mladých talentovaných športovcov. Letné Olympijské hry sa uskutočnia okrem Prešova aj na Štrbskom Plese, v Banskej Bystrici a v Bratislave.

 

Foto: Športuj Slovensko