Yuray&Minnie Foodtruck: Každý burger pomôže

Hovorí sa, že najlepšie je podnikať s jedlom. Viete prečo? Lebo každý musí jesť, preto je to zaručený a hlavne stály zisk. Práve s touto myšlienkou sa pohrali Juraj so Slávkou, spojili lásku k jedlu s chuťou pomáhať a pretvorili zarábanie na dobročinný projekt Yuray&Minnie Foodtruck. Ich zákazníci sa dobre najedia a zároveň aj pomôžu niekomu, kto to reálne potrebuje.

Meno Juraj Oravec vám už istotne niečo hovorí. Spolu s Jankom Melegom založili úspešný street food Kramáre Burgers Fresh & Hot a teraz ich burgre patria k jedným z najčastejšie vyhľadávaných. Šťastní nie sú len samotní zákazníci, ale z úspechu Kramáre Burgers sa teší aj Juraj, ktorému sa týmto splnil jeho sen.

Za všetko môže žena

Kramáre Burgers patrí k prvej kapitole Jurajovho života. Tá druhá sa začala písať, keď spoznal svoju priateľku Slávku Šokoťkovú. Práve Slávka ukázala Jurajovi cestu, že zarobené peniaze nemusia ostať len v majiteľových rukách, ale pomocou nich dá pomáhať aj iným. „Zistil som, že mám vedľa seba človeka s veľkým srdcom.“ zdôveril sa Juraj. Nakoniec sa Juraj so Slávkou rozhodli, že vymyslia projekt, v ktorom sa podelia o svoju lásku k jedlo a s chuťou pomáhať druhým. Vymysleli projekt Yuray&Minnie Foodtruck, kde každý zakúpený burger pomôže človeku v núdzi. „Vždy pár centov z každého burgra. Každý mesiac vyberieme organizáciu, neziskovku, človeka, projekt, rodinu na podnet ľudí alebo nás, ktorí si naozaj tieto peniaze zaslúžia, kto ich reálne potrebuje,“ vysvetľuje.

Ako sa do projektu môžete zapojiť aj vy?

Prispieť môžete akoukoľvek sumou, alebo čo je asi najlákavejšie, môžete si zakúpiť niektorý z viacerých typov voucherov, vďaka ktorému potešíte svoj žalúdok a pomôžete druhým. Za získané peniaze Juraj so Slávkou zakúpia food truck a vy si v ňom budete môcť uplatniť svoje vouchere. Na stránke pomozburgrom.sk sa dozviete viac o možnosti vyžitia voucherov a ďalších benexitov. Najväčším pozitívom ale zostáva, že tento projekt má potenciál pomáhať dlhodobo a môže sa na ňom podieľať úplne každý.

Aktuálny stav zbierky si môžete pozrieť aj na stránke pomozburgrom.sk. Juraj ale dodáva: „Pokiaľ sa daná čiastka nevyzbiera, tak peniažky vrátime ľuďom v tom prípade, ak nesplníme ani polovičnú percentuálnu úspešnosť projektu. S tým, že keď navŕšime polovičnú percentuálnosť projektu, peniažky ostávajú u nás a vlastnými silami dobojujeme tu cifru, ktorá by tam chýbala, aby sme to mohli zrealizovať.“

Nebude to len o burgroch

Burgre budú samozrejmosťou, ale môžete sa tešiť aj na iné jedla. „Burger tam bude vždy. Jeden alebo dva základné s tým, že môže tam byť kľudne porchetta, panini, niečo, čo nám chutí so Slávkou, čo naozaj vieme robiť dobre,“ prezrádza. Toto jedlo si budete môcť vychutnať na rôznych eventoch, festivaloch, cateringoch, akcia, trhoch, hodoch, teda na rôznych podujatiach.

 

Foto: Facebook