Kedy sa mi oplatí využiť mikropôžičku?

Stalo sa vám niekedy, že ste dostali skvelý nápad na podnikanie? Všetko naplánujete a plní nadšenia začnete zháňať peniaze na realizáciu. Samozrejme ako prvé vás napadne vbehnúť do banky a žiadať o úver. Avšak môže sa ľahko stať, že ako začínajúcemu podnikateľovi vám ho banka neschváli.  Nezúfajte a váš plán hneď nezatracujte. Stále máte možnosť získať kapitál pre svoje podnikanie.

Požičať si môžete napríklad od Slovak Business Agency vrámci mikropôžičkového programu. SBA sa totiž sústreďuje práve na podporu začínajúcich podnikateľov a tiež sa tak snaží znižovať nezamestnanosť na Slovensku. Oproti banke vám ponúknu výhodnejší úrok. Ten závisí napríklad aj od efektívnosti daného projektu, toho, ako ste splácali svoje minulé úvery, či aké zabezpečenie viete ponúknuť.

Či už ste živnostník, malá spoločnosť, začínajúci, ale aj rozbehnutý podnikateľ, môžete o tento úver požiadať. Jeho výška sa pohybuje od 2500 – 50 000 eur a doba splatnosti je 6 mesiacov až 4 roky. Zabezpečenie úveru určuje SBA. Pri vyššej sume je to napríklad nehnuteľnosť, majetok firmy alebo osobný majetok. Pri nižších to môže byť aj formou zmenky.  

 

Viac informácií a kontakt na sprostredkovateľov mikropôžičiek, dostanete na stránke:  

http://www.sbagency.sk/mikropozicky