Máš problém naučiť sa cudzí jazyk? My ti pomôžeme

Plynulé rozprávanie po anglicky je v dnešnej dobe samozrejmosťou. Vyžadujú to od nás v škole, na dovolenke, v práci jednoducho všade. Keď človek rozpráva nie len po anglicky, ale hneď niekoľkými jazykmi, zvyšuje to jeho šancu na lepšie pracovné možnosti a tým spojené vyššie finančné ohodnotenie. Bohužiaľ, nikto nemá talent na všetko, preto sa nájde veľa ľudí, ktorí ho nemajú práve cudzie jazyky. Ak medzi nich patríš aj ty, určite si prečítaj tento článok. Ponúkame ti v ňom pár rád, ako sa môžeš zlepšiť.

Drahé ale účinné. Dokonca najúčinnejšie

Pobyt v zahraničí. Nič nie je lepšie na zdokonalenie sa v jazyku ako ísť do krajiny, kde sa týmto jazykom rozpráva. Prvé týždne možno budú kritické, ale napokon budeš vidieť pokroky. Aby si dosiahol čo najlepší výsledok v krátkom čase, pohybuj sa v oblasti, kde sú len domáci obyvatelia. Poľskí alebo českí cudzinci, ktorí si idú tiež zdokonaľovať jazyk ti veľmi nepomôžu, dokonca ti len tvoju snahu skomplikujú.  Učiteľ z jazykovej školy Storm Peter Guldan rovnako neodporúča ísť do zahraničia so slovenským kamarátom alebo inou blízkou osobou. Musíš byť čo najviac prinútený komunikovať v cudzom jazyku a nie si hľadať bočné cestičky, ako sa tomu vyhnúť. Ak nejdeš do zahraničia pracovať, priprav si slušnú sumu, lebo táto možnosť patrí k tým najdrahším.

 

Foto: Pixabay

 

Pomôcť ti môže aj televízia

Medzi najobľúbenejšie spôsoby učenia sa cudzieho jazyka patria určite seriály. Ak zo začiatku nestíhaš vnímať slová, skús si stiahnuť titulky. Nie však slovenské. Titulky ber len ako pomôcku. Snaž sa vnímať hlavne zvuk a textom si len dopomáhať. Odporúčam takto skúsiť Harryho Pottera. Maj na pamäti, že toto nie je všetko. Musíš trénovať aj komunikáciu a gramatiku, preto musíš pouvažovať, ako tieto veci doplniť.

 

Náš tip

Toto je asi najhoršia veta, akú môže kto počuť, ale aj najpravdivejšia: „Bez učenia to nejde.“ Ani tá najlepšia jazyková škola ti bez tvojej snahy a učenia sa nepomôže. Preto je jazyková škola až plánom B. Plán, pri ktorom musíš obetovať svoje ušetrené peniaze a najmenej dve hodiny týždenne, aby si sa naučil to, na čo si kašlal v škole. Asi už tušíš, aký je náš tip. Využi všetko, čo sa môžeš naučiť v škole a zadarmo.