Podnikanie popri štúdiu je jednoduchšie, než si si myslel

Nebaví ťa neustále hľadanie si brigád a práca za smiešny plat? Máme pre teba riešenie, začni podnikať!

Podnikanie, to nie sú len hodiny papierovačiek, sedenie v kancelárii a založenie firmy, na ktorú potrebuješ miliónový úver. Je to oveľa jednoduchšie.  

Nájdi si čas, vezmi si papier, pero a spíš všetky nápady a veci, o ktorých si myslíš, že v nich vynikáš. Vieš perfektne po taliansky? Pochválila ťa minule kamarátka, ako dobre si jej spravila make-up na  rande? Na všetkých oslavách ťa prosia, aby si im namiešal drinky alebo vieš vyrezávať fakt pekné drevené figúrky akčných hrdinov?

Prehľadaj internet a ponúkni svoje služby na rôznych stránkach. Zaves si svoje výtvory na facebook. Vyves letáky s kontaktom na seba a stručným popisom, čo môžeš ponúknuť. Takto jednoducho začneš svoje podnikanie.

Teraz možno uvažuješ nad tým, že počas skúškového nebudeš mať čas doučovať ďalších 7 detí. Ale to je úplne v poriadku, vždy sa s klientom môžeš dohodnúť. Výhodou podnikania je práve to, že si sám sebe pánom.

Ďalšou výhodou je, že sa nemusíš zaťažovať žiadnymi pôžičkami. Jediné, čo investuješ, bude tvoj čas a tvoje schopnosti. Taktiež si zisti, za koľko pracujú tebe podobní začiatočníci v danom obore a nastav podobné, možno aj trochu nižšie ceny. Zdražovať môžeš časom, teraz ide najmä o to, aby si získal reputáciu na trhu.

Vždy dbaj na svoje dobré meno a dôveryhodnosť.  Na začiatku síce spravíš pár chýb, no ak sa z nich poučíš, budú ti v tvojom ďalšom podnikaní veľkým prínosom.

 

Foto: Pexel