Slovan prehral v prípravnom zápase. Pribudnú nové posily

Hokejisti bratislavského Slovana nezvládli druhý prípravný zápas. Na český Zlín nestačili a prehrali 4:6. Belasí na zápas nenastúpil v konečnej zostave.

Výhodu domáceho prostredia belasí nedokázali využiť a inkasovali jeden gól za druhým. Prvý ich schladil hneď v štvrtej minúte. Stav ešte dokázal vyrovnať na 1:1 Buchtele s pomocou Mikuša, ale ďalšie dva góly skončili v bránke Janusa. Prvú tretinu prehral Slovan 1:3. O obrat v zápase sa snažil Líška s asistenciou Sádeckého, no ani druhá tretina neskončila dobre v prospech domácich (2:5). V tretej tretine sa už šťastie na chvíľu nalepilo aj na hokejky domácich a tretí gól strelil Řepík s asistenciou Hrnku a Taimiho. Nádej vzplanula po štvrtom zásahu do súperovej bránky od Kašpara. Vtedy diváci začali veriť aj v nemožné. Posledné minúty boli napínavé, ale strela Zagrapana do prázdnej svätyne rozhodla o konečnom stave 4:6. Pre potešenie divákov si hokejisti na záver vyskúšali nájazdy, v ktorých bol úspešný jedine Kašpar.

„Dnes bolo vidieť, že nám chýbajú strední útočníci a obrancovia,“ povedal hneď po zápase tréner Miloš Říha. „Upozorňovali sme hráčov, že Zlín hrá disciplinovane a na brejkové situácie, na to si musíme dávať pozor. Nesmieme strácať ľahké puky a presne to bolo prvú, druhú a tretiu tretinu,“ priznal tréner.

Janus v bránke

V bránke Slovana sa po dlhom čase objavil Jaroslav Janus. „Veľmi som sa tešil na tento zápas, bohužiaľ, prvá tretina nevyšla a potom sa to ťažko dobiehalo,“ uviedol Janus. „Videli sme veľa nepresností. Nekomunikovali sme dobre vzadu, odskakovalo nám to, skrátka nerobili sme všetko odo mňa až po posledného hráča na sto percent, takže treba všetko zlepšiť,“ doplnil.

K Janusovmu výkonu sa vyjadril aj tréner Říha.  „Nemal to jednoduché, pretože obrana, nie len čo sa týka obrancov ale aj útočníkov, mu tam nechávala voľné miesta,“ čo následne Zlín využil, vysvetľoval.

Nové posily

Do druhého prípravného zápasu nenastúpil Slovan v kompletnej zostave. „Nehrali Meszároš a Sersen. Do obrany príde ešte nová posila Ebert, čiže obrana bude solídna,“ skonštatoval Říha. K stredným útočníkom by sa mal zaradiť aj Ramstedt a čaká sa ešte na výsledok rokovania s Taffeom. „Po tom ako prídu, bude výkon a mužstvo vyzerať inak, pretože stredný útočník vždy vytvára celú päťku,“ uzavrel tréner.

 

Foto: Alžbeta Takacsová