Slovensko si urobilo ďalšiu medzinárodnú hanbu (video)

Internetom sa šíri video zo slovenského vlaku, v ktorom agresívny muž hovoriaci po slovensky fyzicky i slovne útočí na mladé anglické študentky. Podobné zábery pritom v zahraničí vytvárajú negatívny obraz o našej krajine.

Päť anglických študentiek z Liverpoolu sa rozhodlo cestovať po Európe, avšak na Slovensku narazili na nečakaný problém. Do vlaku národného prepravcu si mladé dievčatá kúpili päť miesteniek do šesťmiesneho kupé. Podľa výpovede Grace Wilsonovej, jednej z napadnutých študentiek, však po pristúpení s ich prítomnosťou v kupé nesúhlasil šiesty cestujúci.

Tým bol postarší muž rozprávajúci po slovensky, ktorý mal jednu zo študentiek fyzicky vyhodiť zo sedadla a mal jej hodiť do hlavy dvojlitrovú fľašu s vodou. Po tomto incidente začali Angličanky natáčať správanie agresívneho muža na video, no ani to ho neodradilo od toho, aby v svojom konaní pokračoval. Dievčatá fyzicky napádal ďalej a všetko musela vyriešiť až privolaná polícia, ktorá mužovi udelila pokutu 40 eur a vykázala ho do vedľajšieho vozňa. Video si môžete pozrieť TU.

Incident sa odohral iba pár týždňov po tom, čo sa Slovensko v zahraničí nechcene prezentovalo zábermi, ako 28-ročný Slovák Juraj Hossu na Obchodnej ulici v Bratislave na smrť dobil Filipínca Henryho Acordu.