Dnes je jediný deň, keď môžete používať pyrotechniku. Nie však všade a nie vždy!

Oslavy konca starého roka sa spájajú aj s ohňostrojmi a s využívaním zábavnej pyrotechniky. Tá je celý rok zakázaná, no niektoré krajské mestá urobili počas Silvestra a Nového roka výnimku. Ktoré a kedy?

V metropole východného Slovenska v Košiciach môžete zábavnú pyrotechniku odpaľovať od dnešného dňa od 17:00 do druhej hodiny ráno. Prešovčania  si túto možnosť užijú síce až do tretej hodiny prvého dňa roku 2018, ale začať môžu až o 22:00 večer.

Na strednom Slovensku môžu delobuchy najdlhšie odpaľovať Žilinčania, ktorí dostali od mesta povolenie počas celého silvestrovského a novoročného dňa. O čosi kratšie si túto možnosť užijú Banskobystričania. Tí dostali od mesta výnimku na prelome rokov už od 15:00 do jednej hodiny ráno a počas Nového roka druhú výnimku na novoročný ohňostroj od 15:00 do 20:00.

Aj na západe si môžete urobiť vlastný ohňostroj. V Trenčíne na Silvestra od 18:00 až do do Nového roka do 22:00. V Nitre máte túto možnosť od 22:00 večer do druhej hodiny ráno. V Trnave o čosi dlhšie, už od 12:00 na Silvestra do jednej ráno. Výnimku v používaní zábavnej pyrotechniky tvorí Bratislava, v ktorej platí celoročný zákaz bez výnimky.

 

Foto: Veronika Pancuráková