Máte problém večer zaspať alebo prežívate dennodenne stres? Čaje z týchto byliniek vám zaručene pomôžu

K prírodným látkam, ktoré môžu ovplyvniť zaspávanie a zlepšiť spánok, patria bezpochyby aj čaje z byliniek. Ale po ktorých siahnuť?

Valeriána lekárska-  bylina s ukľudňujúcimi účinkami používaná pri liečbe nespavosti, hlavne po fyzickom a psychickom vyčerpaní. Nájdete ju v každej lekárni. Ale pozor! Vôňa valeriány láka mačky, tak aby sa z vášho bytu nestal zverinec :)

Chmeľ obyčajný-  využíva sa najmä sedatívny účinok drogy pri nervovej podráždenosti, nepokoji,  migréne...Napomáha aj vylučovaniu žalúdočnej šťavy. Má bakteriostatické účinky. Pomáha upravovať menštruačný cyklus. Ak nezoženiete šištičky z chmeľu, kľudne môžete zájsť aj na jedno malé- čapované pivko :)

Mučenka pleťova- Homeopatikum v podobe  Passiflora, pôsobí sedatívne a hypnoticky a taktiež aj pri reumatických bolestiach.

Medovka lekárska- Táto bylinka s  citrónovou vôňou má  protivírusovú a protibakteriálnu aktivitu, pomáha pri liečení oparu. Pomáha pri nervových problémoch a podráždenosti, aj u detí. Ľudia trpiaci stavmi úzkosti a búšením srdca majú z medovky prospech.

Levanduľa lekárska-  čaj z levanduľe má príjemnú vôňu. Pôsobí nielen pri poruchách spánku, bolestiach hlavy, reumatických bolestiach ale aj pri liečbe lupín a pri vypadávani vlasov . Dobrá správa pre pánov, taktiež pri plešivosti :)