Vintage Bazár alebo Festival Áčko 2017?

Chcete si doplniť šatník o nejaké retro kúsky alebo si pozrieť zaujímavý film zo študentskej tvorby? Možno viac preferujete dobré jedlo či spoznávanie nových krajín? Keď ste si na jednu z týchto otázok povedali áno, tak si musíte prečítať náš zoznam vybraných akcií na tento týždeň.

Festival Áčko 2017

21. ročník festivalu študentských filmov Áčko ponúkne viacero noviniek. Od 18. do 21. novembra sa budete môcť zúčastniť na filmovej a televíznej fakulte VŠMU zaujímavých masterclassov so zahraničnými hosťami, tiež uvidíte to najlepšie zo študentskej filmovej tvorby za uplynulý rok. Dozviete sa nové veci na praktických workshopoch a sú pre vás pripravené aj tradičné afterparty.

Vintage Bazár

18. až 20. október bude patriť všetkým nákupným maniačkam. Počas týchto troch dní si môžete kúpiť nadčasové retro kúsky za primerané ceny. Stačí len prísť na Vintage Bazár, ktorý sa bude konať v priestoroch na Tobrúckej 1.

Street Food Park

Aj v októbri sa môžeme tešiť na obľúbený Street Food Park. Uskutoční sa od 18. do 21. 10 už tradične pred Starou tržnicou. Medzi predajcami nebudú chýbať stálice ako Nice fries, NYC Corner, Poľská kuchyňa, ale pribudnú aj dve novinky. Súčasne s októbrovým Street Food Parkom bude v Starej tržnici podujatie Fashion Live 2017, takže sa môžete ísť pozrieť aj tam.

Afrika medzi riadkami    

Dvaja novinári a dokumentarista, ktorý natočil dokument o vzťahu Európy a Afriky, budú spoločne debatovať o tom, ako je možné predstaviť tento kontinent bez toho, aby sme skĺzli k stereotypom a zaužívaným pravdám o "čiernom kontinente". Hosťami budú režisér dokumentu Kvetu pre Európu Adam Hanuljak a novinári Tomáš Lindner a Peter Ivanič. Diskusiu si môžete prísť vypočuť od 19:00 do KC Dunaj.

 

Foto: Pexels